Trainingen

Andes biedt vanuit de verschillende werksoorten trainingen aan die inwoners van de gemeente Borger-Odoorn gratis kunnen volgen. Op deze pagina geven we hiervan een overzicht.

Rots en Water Training

Wil je meer zelfvertrouwen of leren om voor jezelf op te komen? Met de weerbaarheidstraining Rots en Water leer je om stevig in je schoenen te staan. Rots staat voor stevigheid: weten wat je wilt, maar ook voor starheid en te heftig reageren. Water is meer communicatief: inleven in een ander, willen onderhandelen, maar staat ook voor geen grenzen kunnen stellen of te meegaand zijn. In de training leer je hoe je beide elementen op een goede manier kunt inzetten. Bijvoorbeeld zeggen wat je wilt of wat je niet goed vindt, maar ook luisteren naar en open staan voor anderen.

De trainingen voor kinderen in de basisschoolleeftijd vinden weer plaats vanaf het schooljaar 2023/2024.

Aanmeldformulier Rots en Water training voor kinderen in de basisschoolleeftijd (vanaf groep 4)
Aanmeldformulier Rots en Water training voor jongeren in het voortgezet onderwijs
Aanmeldformulier Rots en Water training voor volwassenen (vanaf 18 jaar)
 

Training Zicht en Grip

In de budgettraining 'Zicht en Grip op jouw Geldzaken' krijg je (meer) inzicht in je financiële situatie. Heb je schulden, moet je ineens je administratie alleen doen?

Onze budgetcoach stemt de inhoud van de training zo veel mogelijk af op jouw wensen. Wil je bijvoorbeeld meer weten over veilig online bankieren of tips over sparen? Geef dit dan bij je aanmelding aan ons door. In de training leer je o.a:

  • om een overzicht te maken van jouw (verwachte) inkomsten en uitgaven
  • welke toeslagen en regelingen er zijn en waar jij gebruik van kunt maken
  • hoe je kunt besparen

Zodra er een training start plaatsen we dit op onze site.

Kiesgroep

Een scheiding brengt spannende veranderingen met zich mee. Niet alleen voor de partners, maar zeker ook voor de kinderen. Bijvoorbeeld steeds één van de ouders missen, verhuizen of wennen aan een nieuwe partner of stiefbroers en –zussen. De KIESgroep helpt kinderen om te gaan met een scheiding. 

In de KIESgroep ontmoet jouw kind andere kinderen met gescheiden ouders. Door middel van creatieve spelvormen, opdrachten en kringgesprekken leren de kinderen praten over hun gevoelens en wat ze moeilijk vinden. Daarnaast horen ze hoe leeftijdsgenoten omgaan met de scheiding van hun ouders.

Naast het gevoel dat zij niet de enige zijn in een scheidingssituatie, kunnen de kinderen elkaar steunen en tips geven. In de bijeenkomsten is aandacht voor onderwerpen die de kinderen zelf inbrengen.

Daarnaast komt aan de orde:

  • kennis maken met elkaar en elkaars situaties
  • gevoel en gedrag, je kunnen uiten
  • omgaan met iets dat je moeilijk vindt
  • (zelf)vertrouwen krijgen
  • oefenen van moeilijke gesprekken
  • bewust worden van eigen kwaliteiten en mogelijkheden

Zodra er een training start zullen dit hier melden.

Trainingen voor vrijwilligers

Via het Vrijwilligers Informatie Punt (VIP!) Borger-Odoorn bieden we diverse trainingen aan voor vrijwilligers uit Borger-Odoorn. Voor meer informatie over het VIP! kun je terecht op deze website.


 

Contact

 Agenda

Op dit moment zijn er geen geplande activiteiten.

Overzicht

Meer informatie

Wil je meer informatie? Laat dan hieronder je gegevens achter. Wij nemen zo snel mogelijk contact met je op!