Trainingen

Andes biedt vanuit de verschillende werksoorten trainingen aan die inwoners van de gemeente Borger-Odoorn gratis kunnen volgen. Op deze pagina geven we hiervan een overzicht.

Rots en Water Training

Wil je meer zelfvertrouwen of leren om voor jezelf op te komen? Met de weerbaarheidstraining Rots en Water leer je om stevig in je schoenen te staan. Rots staat voor stevigheid: weten wat je wilt, maar ook voor starheid en te heftig reageren. Water is meer communicatief: inleven in een ander, willen onderhandelen, maar staat ook voor geen grenzen kunnen stellen of te meegaand zijn. In de training leer je hoe je beide elementen op een goede manier kunt inzetten. Bijvoorbeeld zeggen wat je wilt of wat je niet goed vindt, maar ook luisteren naar en open staan voor anderen.

Aanmeldformulier Rots en Water training voor jongeren tot 12 jaar (groep 7/8)
Aanmeldformulier Rots en Water training voor jongeren tussen de 12 en 18 jaar (VO)
Aanmeldformulier Rots en Water training voor volwassenen
 

KIESgroep

Een scheiding brengt spannende veranderingen met zich mee. Niet alleen voor de partners, maar zeker ook voor de kinderen. Bijvoorbeeld steeds één van de ouders missen, verhuizen of wennen aan een nieuwe partner of stiefbroers en –zussen. De KIESgroep (Kinderen In Een Scheiding) helpt kinderen om te gaan met een scheiding.

Andes organiseert samen met de Gemeentelijke Gezondheidsdienst (GGD) KIESgroepen voor kinderen van gescheiden ouders van 8 tot en met 12 jaar en voor jongeren van 12 tot en met 16 jaar. Het is mogelijk om samen met een broer en/of zus deel te nemen. Hoe lang je als ouders gescheiden bent - net of al langere tijd - maakt niet uit.

Aanmeldformulier KIES-groep

Training Zicht en Grip

In de budgettraining 'Zicht en Grip op jouw Geldzaken' krijg je (meer) inzicht in je financiële situatie. Heb je schulden, moet je ineens je administratie alleen doen?

Onze budgetcoach stemt de inhoud van de training zo veel mogelijk af op jouw wensen. Wil je bijvoorbeeld meer weten over veilig online bankieren of tips over sparen? Geef dit dan bij je aanmelding aan ons door. In de training leer je o.a:

  • om een overzicht te maken van jouw (verwachte) inkomsten en uitgaven
  • welke toeslagen en regelingen er zijn en waar jij gebruik van kunt maken
  • hoe je kunt besparen

Zodra er een training start plaatsen we dit op onze site.

Training voor vrijwilligers

Via het Vrijwilligers Informatie Punt (VIP!) Borger-Odoorn bieden we diverse trainingen aan voor vrijwilligers uit Borger-Odoorn. Het aanbod kun je hier vinden!

 

Contact

 Agenda

Op dit moment zijn er geen geplande activiteiten.

Overzicht

Meer informatie

Wil je meer informatie? Laat dan hieronder je gegevens achter. Wij nemen zo snel mogelijk contact met je op!