Terug naar Nieuws

Vrijwilligerswaardering 2021 uitgereikt

Gepubliceerd op:

Op 19 september 2022 vond de feestelijke uitreiking van de vrijwilligerswaardering plaats. Iets na 19:00 uur kwamen de eerste vertegenwoordigers van de organisaties en verenigingen die zich hadden aangemeld binnen in ’t Anker in Borger. Zo’n 145 mensen gaven gehoor aan de uitnodiging om aanwezig te zijn op deze avond waarop de gemeente Borger-Odoorn blijk wilde geven van haar grote waardering die ze heeft voor de talloze vrijwilligers die zich soms dagelijks en soms al jarenlang inzetten in onze gemeente.

 

Na een woord van welkom door Simone Boekholt en Renee Schnakenberg van Vrijwilligers Informatie Punt Borger-Odoorn, onderdeel van Welzijnsorganisatie Andes (die namens de gemeente de organisatie heeft verzorgd) was de beurt aan wethouder Ankie Huijing- van Tongeren die de kans met beide handen aangreep om nogmaals te benadrukken hoe blij de gemeente is met zo’n grote schare actieve vrijwilligers. “Er is bijna geen organisatie of vereniging die het redt zonder vrijwilligers” was haar betoog en ze onderstreepte haar woorden met de mededeling dat er deze keer ruim 5500 waarderingsbonnen zullen worden uitgedeeld. Deze bonnen met een waarde van 10 Euro kunnen vrij worden besteed bij de deelnemende horeca in onze gemeente.

 Een probleem waar veel organisaties en verenigingen tegenwoordig mee te maken hebben is het werven en behouden van vrijwilligers. De rest van de avond was het dan ook de beurt aan Mark Molenaar van Vereniging Nederlandse Organisaties Vrijwilligerswerk (NOV). Hij presenteerde ‘De toekomst van het vrijwilligerswerk in Nederland’ waarin hij de landelijke ontwikkelingen heeft benoemd en waarbij hij de aanwezigen de kans gaf mooie verhalen uit het eigen vrijwilligerswerk te delen. Er was veel inbreng vanuit de zaal en zo ontstond er een levendige en herkenbare inkijk in de praktijk van alledag.

En toen was het eindelijk zover; wethouder Ankie Huijing- van Tongeren nodigde De Paasbergen en Het Praothuus uit om de eerste waarderingsbonnen in ontvangst te nemen waarmee ze het startsein gaf aan de overige organisaties en verenigingen om de eigen bonnen op te halen bij de medewerkers van Andes.  De avond werd afgesloten met een hapje en een drankje en er was ruime gelegenheid om even na te praten en ideeën uit te wisselen.

Foto's

Bekijk ook

10-07-2024

Mantelzorgwaardering

De gemeente Borger-Odoorn waardeert de inzet van mantelzorgers. Inwoners die mantelzorg ontvangen kunnen een mantelzorgwaardering aanvragen voor diegene die hen mantelzorg geeft.  De mantelzorgwaardering bestaat uit een VVV-bon. De mantelzorger kan buiten de gemeente Borger-Odoorn wonen. 
Lees meer
 
08-05-2024

Wijziging openingstijden Ruilgoederenbank

 De openingstijden van de Ruilgoederenbank zijn gewijzigd. HIeronder staan de nieuwe openingstijden.
Lees meer
 
02-05-2024

Rots en Water voor jongeren gaat van start!

 15 mei gaat de Rots en Water training voor jongeren van start.
Lees meer