Terug naar Nieuws

Vrijwilligers gezocht voor Praotbankies

Gepubliceerd op:

Eenzaamheid komt ook in de gemeente Borger-Odoorn voor. Welzijnsorganisatie Andes heeft hier in 2019 een onderzoeksrapport over uitgebracht. Een rapport met verhalen van onze inwoners en met aanbevelingen, want er is werk aan de winkel als het gaat om de verbondenheid in onze gemeente. 

Praotbankies

Andes wil graag gehoor geven aan één van de aanbevelingen; het beschikbaar stellen van praotbankies. Door deze bankjes een herkenbare kleur en naam te geven weten mensen, hier zit iemand die wil praten. Met deze bankjes willen we in de gemeente werken aan het verminderen van eenzaamheid en het versterken van de verbondenheid tussen inwoners.

 Er worden in eerste instantie twee bankjes beschilderd door kunstenaars uit de regio en een aantal vrijwilligers van de Ruilgoederenbank (RGB). Maar alleen met het maken van de bankjes zijn we er nog niet. We willen samen met jou en andere vrijwilligers regelmatig plaats nemen op deze bankjes, zodat we een gesprek kunnen voeren met onze inwoners. Naast de bankjes komen kokers te staan met daarin gesprekskaartjes, zodat altijd gespreksonderwerpen bij de hand zijn.

 

Vrijwilligers
We zijn dus op zoek naar vrijwilligers, die:

  • willen bijdragen aan het verminderen van eenzaamheid en bevorderen van verbondenheid
  • op de bankjes plaats willen nemen
  • een gesprek willen aangaan met de andere inwoners van onze gemeente
  • als vrijwilliger kun je hiervoor je eigen beschikbaarheid aangeven. Dit kan al vanaf 1 uurtje in de week. Ook om de week is mogelijk.

Meer weten?
Wil je meer informatie? Neem dan contact op met Janien Leeuwerke: 06-24889832. Of wil je je direct aanmelden als vrijwilliger? Neem dan contact op met het VIP (Vrijwilligers Informatie Punt) van Andes: vip@andesborgerodoorn.nl

08-04-2024

Opening Buurtkamer Valthermond

 Officiële opening Buurtkamer Valthermond.
Lees meer