Terug naar Nieuws

Uitnodiging inwonersbijeenkomst Steunouder NL in het Mondengebied

Gepubliceerd op:

Heb jij tijd en ruimte om een gezin een hart onder de riem te steken, door een gastvrij thuis te bieden aan een of meerdere kinderen? Kan jij wel een steuntje in de rug gebruiken? Of wil je ‘gewoon’ meer informatie over Steunouder?

Kinderen grootbrengen is een hele klus. Voor alle ouders is het fijn om dat niet alleen te hoeven doen. Maar niet iedereen krijgt een helpende hand toegestoken als hij of zij die nodig heeft. Steunouders zijn volwassen vrijwilligers die een of twee dagdelen per week een gastvrij thuis bieden aan een kind. Ze geven een kind, binnen hun eigen gezinslevens, een vertrouwde plek waar het welkom is en kind kan zijn. Daarmee krijgen ouders ruimte om op adem te komen en te ervaren hoe je de zorg voor kinderen samen kunt delen. Vaak wordt hiermee bovendien voorkomen dat zwaardere zorg nodig is. Steunouder is een samenwerking tussen de gemeente Borger-Odoorn, de Stichting Sociale Teams Borger-Odoorn en Welzijnsorganisatie Andes.

Je bent van harte welkom op de informatiebijeenkomsten over Steunouder in onze gemeente, Borger-Odoorn, gebied de Monden.

21 juni om 20:00 uur: MFA ’t Brughuus, Vrijheidslaan 2 te Valthermond.

27 juni om 20:00 uur: Dorpshuis 2e Mond, Noorderdiep 33 te 2e Exloërmond.

30 juni om 20:00 uur: Dorpshuis de Badde, 1e Exloërmond 56 J te 1ste Exloërmond.

Tijdens de informatiebijeenkomst krijg je informatie over de werkwijze van Steunouder, wat doet een Steunouder? Welke hulpvraag is passend binnen Steunouder, wat zijn ervaringen etc. Natuurlijk is er ruimte om vragen te stellen!

Aanmelden
Wil je een informatiebijeenkomst bezoeken? Je mag je aanmelden (voor 12 juni) door een e-mail te sturen naar: borgerodoorn@steunouder.nl. Vermeld hierin je naam en je woonplaats. Je kunt ook bellen: 0591-585554. Je mag vragen naar Renee Schnakenberg (steunoudercoördinator). Natuurlijk mag je ook zonder aanmelding aanschuiven bij de bijeenkomsten.

08-05-2024

Wijziging openingstijden Ruilgoederenbank

 De openingstijden van de Ruilgoederenbank zijn gewijzigd. HIeronder staan de nieuwe openingstijden.
Lees meer