Terug naar Nieuws

Training voor vrijwilligers over samenwerken met autistische volwassenen

Gepubliceerd op:

Welzijnsorganisatie Andes organiseert in samenwerking met Autisme Digitaal een training voor vrijwilligers. Autisme Digitaal is een organisatie die geheel gerund wordt door ervaringsdeskundigen: volwassenen met autisme die een normale tot hoge intelligentie hebben. Zij zijn tot de conclusie gekomen dat er vaak veel georganiseerd wordt voor mensen met autisme, maar zelden meer specifiek voor volwassenen met een normale tot hoge intelligentie. Velen geven aan meer behoefte te hebben aan sociaal contact, maar vinden het lastig om deel te nemen aan sociale activiteiten (zowel in het klein als groot).

Deze basistraining gaat over wat je kunt tegenkomen in het contact met een volwassen autistische inwoner/collega met een gemiddelde tot hoge intelligentie. Daarnaast gaan we in gesprek met elkaar over de prakrijkervaring in de samenwerking met autistische inwoners/collega’s.

Voor wie
:                           Vrijwilligers.
Wanneer:                          woensdag 5 juli 14.00 – 16.00.
Waar:                                 De Baander 2 in Borger. 
Kosten:                              Gratis.
Inschrijven:                       Aanmelden kan tot 28 juni via vip@andesborgerodoorn.nl (Vol=vol)

10-07-2024

Mantelzorgwaardering

De gemeente Borger-Odoorn waardeert de inzet van mantelzorgers. Inwoners die mantelzorg ontvangen kunnen een mantelzorgwaardering aanvragen voor diegene die hen mantelzorg geeft.  De mantelzorgwaardering bestaat uit een VVV-bon. De mantelzorger kan buiten de gemeente Borger-Odoorn wonen. 
Lees meer