Terug naar Nieuws

Pilot Noabers succesvol en feestelijk afgesloten

Gepubliceerd op:

Negen Noabers werden donderdag 29 november in het zonnetje gezet tijdens een feestelijke bijeenkomst bij Lucy's Inn in Eesergroen.

Een jaar geleden begonnen ze als Noaber bij welzijnsorganisatie Andes, Cosis of de Sociale Teams Borger-Odoorn. De kanidaten met een bijstandsuitkering kregen de kans werkervaring op te doen en een opleiding te volgen. Doel was om uiteindelijk een contract in de wacht te slepen bij een van de samenwerkende organisaties.

De pilot blijkt een succes! Inmiddels hebben zes Noabers al een contract te pakken. Daarnaast zijn twee bezig in een traject met baangarantie en twee zitten in een verlengd traject. De verwachting is dat deze kandidaten hun voorgangers snel volgen. Als blijk van waardering voor hun grote inzet namen de negen Noabers zelfverzekerd en trots een mooi boeket en een cadeaubon in ontvangst.

Wethouder Albert Trip greep dit moment aan om zijn trots uit te spreken over de stappen die de kandidaten hebben gezet: "Deze Noabers zetten een prachtig voorbeeld neer. Als ervaringsdeskundigen helpen zij als buddy en begeleiders nu anderen om ook weer mee te doen in de maatschappij. Ze hebben zich ontwikkeld tot volwaardige medewerkers die niet meer gemist kunnen worden. Hoe mooi zou het zijn als ook andere gemeenten en het bedrijfsleven dit succes als inspiratiebron benutten om mensen uit deze doelgroep een kans te gunnen."

Het gezamenlijke project heeft ook de deelnemende partijen dichter bij elkaar gebracht. "Door de intensieve samenwerking zijn de lijntjes korter geworden en weten we elkaar steeds beter te vinden. De pilot is afgerond, maar dat betekent niet dat er een eind komt aan deze manier van werken." Daar zijn Cosis, Andes en de Sociale Teams het unaniem over eens.

08-08-2019

Rots en Watertraining voor 12+

In het najaar biedt Andes, bij voldoende aanmeldingen, de Rots en Watertraining aan voor 12+'ers. Tijdens deze training leer je om stevig in je schoenen te staan. Wil je meer weten? Klik dan hier!
Lees meer