Terug naar Nieuws

KIESgroep start eind september

Gepubliceerd op:

Eind september 2019 starten we op de maandagmiddag van 16.00-17.00 uur met een nieuwe KIES(Kinderen In EchtscheidingsSituaties)-groep voor kinderen in de leeftijd van 8 t/m 12 jaar. Op basis van het aantal aanmeldingen kijken we naar een geschikte locatie binnen de gemeente Borger-Odoorn.

In de KIESgroep ontmoeten kinderen andere kinderen met gescheiden ouders. Door middel van creatieve spelvormen, opdrachten en kringgesprekken leren de kinderen praten over hun gevoelens en wat ze moeilijk vinden.

De KIESgroep bestaat uit acht bijeenkomsten. Vooraf is een voorlichtingsavond voor de ouder(s). Hierin leggen we uit hoe kinderen een scheiding verwerken, hoe de groepsbijeenkomsten eruitzien en hoe je als ouder(s) je kinderen ondersteunt.

 

Meer weten of jullie kind(eren) aanmelden? Neem dan contact met ons op.


Dorien Streutker                                                                    Lisette Oostra

Buurtwerker jeugd                                                                 GGD jeugdverpleegkundige

d.streutker@andesborgerodoorn.nl                                      l.oostra@ggddrenthe.nl 

 

Deelname aan de KIESgroep is gratis.

Foto's

Bekijk ook

08-08-2019

Rots en Watertraining voor 12+

In het najaar biedt Andes, bij voldoende aanmeldingen, de Rots en Watertraining aan voor 12+'ers. Tijdens deze training leer je om stevig in je schoenen te staan. Wil je meer weten? Klik dan hier!
Lees meer
 
24-07-2019

Aanvraag mantelzorgwaardering 2019 van start!

Je hebt een mantelzorger nodig, je bent mantelzorger of je wordt mantelzorger. Als mantelzorger ben je van onschatbare waarde voor je omgeving. Dit wordt jaarlijks gewaardeerd door de Gemeente in de vorm van een mantelzorgwaardering. Elk jaar rond 10 november worden deze waarderingen verspreidt onde…
Lees meer
 
23-07-2019

Gezocht: kerstactiviteiten in Borger-Odoorn

Op 25 juni j.l. heeft Welzijnsorganisatie Andes het rapport ‘Van eenzaamheid naar verbondenheid’ gepubliceerd. Als welzijnsorganisatie verbinden wij graag mensen met elkaar. Dit doen we door bijvooorbeeld vrijwilligers en organisaties aan elkaar te verbinden, door inwoners aan elkaar en …
Lees meer