Terug naar Nieuws

Iedereen moet kunnen sporten en bewegen!

Gepubliceerd op:

Dat is een van de afspraken uit het Sport- en Gezondheidsakkoord voor de gemeente Borger-Odoorn.
Iedereen doet mee. Hoe jong of oud je bent, je inkomen, seksuele voorkeuren, kleur, gender, culturele achtergrond, talenten of beperkingen, dat maakt allemaal niet uit. Iedereen kan meedoen in clubs en verenigingen.

Maar we leven helaas nu in een tijd waarin niet alles meer kan wat we normaal gewend zijn. Juist nu komt het belang van bewegen en een gezonde leefstijl nog meer naar voren. Langzaamaan mogen we wel weer wat meer, zoals bijvoorbeeld sporten.

Om te kunnen sporten en bewegen is er soms meer nodig. Het gaat erom dat het voor iedereen mogelijk is om mee te doen. Daarbij hoort ook het weghalen van financiële hindernissen. Graag vertellen we je in dit bericht wat de mogelijkheden zijn om deze hindernissen weg te halen.

Toegang via de webwinkel
In de gemeente Borger-Odoorn kunnen inwoners en gezinnen met een laag inkomen een bedrag aanvragen om te besteden in de webwinkel. Een bedrag voor het lidmaatschap van een sportvereniging, een link om een aanvraag te doen voor het Jeugfonds Sport & Cultuur Drenthe, zwemles, bewegen en sporten voor 50+ of een computer. Heb je hier vragen over? Mail dan naar webwinkel@borger-odoorn.nl

Jeugdfonds Sport & Cultuur Drenthe
Het Jeugdfonds betaalt contributie of lesgeld voor kinderen en jongeren waar geen geld is voor sport, muziek of dansen. Een aanvraag doen kan via de Sociale Teams Borger-Odoorn. Ze zijn te bereiken via 0800-2009. Meer informatie vind je op www.jeugdfondsdrenthe.nl.

10-07-2024

Mantelzorgwaardering

De gemeente Borger-Odoorn waardeert de inzet van mantelzorgers. Inwoners die mantelzorg ontvangen kunnen een mantelzorgwaardering aanvragen voor diegene die hen mantelzorg geeft.  De mantelzorgwaardering bestaat uit een VVV-bon. De mantelzorger kan buiten de gemeente Borger-Odoorn wonen. 
Lees meer