Terug naar Nieuws

Eerste praotbankies onthuld

Gepubliceerd op:

In Odoorn zijn op 1 oktober de eerste praotbankies onthuld. Vanwege de strengere coronomaatregelen werd dit in kleine kring gedaan door de kunstenaars.

In Odoorn zijn op 1 oktober de eerste praotbankies onthuld. Vanwege de strengere coronomaatregelen werd dit in kleine kring gedaan door de kunstenaars, Boetiek Creatiek & Viva la Vida dagbesteding, en ouderen die de bankjes in Odoorn van een vrolijke beschildering opsierden zodat duidelijk wordt dat dit hele bijzondere bankjes zijn. Bij de bankjes is een koker geplaatst met daarin gesprekskaartjes. De koker zal later versierd worden door betrokken ouderen.

Bij de praotbankies kun je namelijk op gezette tijden terecht voor een goed gesprek met een vrijwilliger. Deze vrijwilligers worden hiervoor opgeleid door het volgen van een training. Buiten deze tijden zijn deze bankjes natuurlijk dé ideale plek om bij te praten met dorpsgenoten, buren of andere bekenden.

Met de onthulling van de eerste praotbankies wordt een vervolg gegeven aan het onderzoek ‘Van eenzaamheid naar verbondenheid’  dat welzijnsorganisatie Andes in 2019 uitvoerde. Uit dit onderzoek naar eenzaamheid in de gemeente Borger-Odoorn kwamen de proatbankies als een van de aanbevelingen naar voren.

Na Odoorn is het de bedoeling dat er nog meer praotbankies komen in de gemeente. Het project wordt mede mogelijk gemaakt door een subsidie van ZonMw.

Foto's

Bekijk ook

12-11-2020

Mondkapjes voor minima en naai(st)ers gezocht

Moet je rondkomen van een minimuminkomen en heb je een mondkapje nodig? Vanaf nu kun je daarvoor terecht bij Welzijnsorganisatie Andes. 
Lees meer
 
04-08-2020

Vrijwilligers gezocht voor Praotbankies

Eenzaamheid komt ook in de gemeente Borger-Odoorn voor. Welzijnsorganisatie Andes heeft hier in 2019 een onderzoeksrapport over uitgebracht. Een rapport met verhalen van onze inwoners en met aanbevelingen, want er is werk aan de winkel als het gaat om de verbondenheid in onze gemeente. 
Lees meer
 
22-07-2020

Vraag nu de mantelzorgwaardering aan!

De gemeente Borger-Odoorn waardeert de inzet van mantelzorgers. Mantelzorgers die zorgen voor een inwoner uit de gemeente Borger-Odoorn kunnen deze mantelzorgwaardering (VVV-bon) aanvragen. De mantelzorger kan dus buiten de gemeente wonen. Aanvragen kan nog tot 11 oktober 2020. De mantelzorgwaarderi…
Lees meer