Terug naar Nieuws

Eerste praotbankies onthuld

Gepubliceerd op:

In Odoorn zijn op 1 oktober de eerste praotbankies onthuld. Vanwege de strengere coronomaatregelen werd dit in kleine kring gedaan door de kunstenaars.

In Odoorn zijn op 1 oktober de eerste praotbankies onthuld. Vanwege de strengere coronomaatregelen werd dit in kleine kring gedaan door de kunstenaars, Boetiek Creatiek & Viva la Vida dagbesteding, en ouderen die de bankjes in Odoorn van een vrolijke beschildering opsierden zodat duidelijk wordt dat dit hele bijzondere bankjes zijn. Bij de bankjes is een koker geplaatst met daarin gesprekskaartjes. De koker zal later versierd worden door betrokken ouderen.

Bij de praotbankies kun je namelijk op gezette tijden terecht voor een goed gesprek met een vrijwilliger. Deze vrijwilligers worden hiervoor opgeleid door het volgen van een training. Buiten deze tijden zijn deze bankjes natuurlijk dé ideale plek om bij te praten met dorpsgenoten, buren of andere bekenden.

Met de onthulling van de eerste praotbankies wordt een vervolg gegeven aan het onderzoek ‘Van eenzaamheid naar verbondenheid’  dat welzijnsorganisatie Andes in 2019 uitvoerde. Uit dit onderzoek naar eenzaamheid in de gemeente Borger-Odoorn kwamen de proatbankies als een van de aanbevelingen naar voren.

Na Odoorn is het de bedoeling dat er nog meer praotbankies komen in de gemeente. Het project wordt mede mogelijk gemaakt door een subsidie van ZonMw.

Foto's

Bekijk ook

08-04-2024

Opening Buurtkamer Valthermond

 Officiële opening Buurtkamer Valthermond.
Lees meer
 
19-12-2023

Bezetting Buurtkamer tijdens de feestdagen

Tijdens de feestdagen is de bezetting van de Buurtkamers in Nieuw Buinen en Valthermond iets anders dan normaal.
Lees meer
 
08-11-2023

NL Doet 15 & 16 maart 2023

 Elk jaar in maart organiseert het Oranje Fonds Nl Doet, een grote vrijwilligersactie. 
Lees meer