Terug naar Nieuws

Dorpsbijeenkomsten gebiedsagenda De Monden

Gepubliceerd op:

Op 17, 18 en 19 september vinden er dorpsbijeenkomsten plaats in Valthermond, 1e Exloërmond en 2e Exloërmond in het kader van de gebiedsagenda die opgesteld wordt voor De Monden.

Tijdens de bewonersavonden presenteert de werkgroep de meningen en ideeën die we de afgelopen tijd in de dorpen hebben verzameld. Ook bespreken we alvast wat eerste verbeterplannen die we hebben. Samen met jou willen we daar graag mee aan de slag, en nog wat meer verbeterprojecten bedenken.

De werkgroep bestaat uit de gemeente Borger-Odoorn, woningcorporatie Woonservice, het sociaal team, de scholen en welzijnsorganisatie Andes. We hebben inwoners en organisaties gevraagd hoe het is om in 1e Exloërmond, 2e Exloërmond of Valthermond te wonen en te leven. Tijdens bijeenkomsten met onder andere ouderen, jongeren, ouders en ondernemers. Maar ook via een online vragenlijst die ruim 350 mensen hebben ingevuld. 

Met de opgehaalde informatie willen we een gebiedsagenda maken, met duidelijke projecten die we samen kunnen uitvoeren. Dat doen we omdat het Mondengebied de komende jaren verandert. Het aantal inwoners zal dalen, terwijl de mensen die er wonen ouder zullen zijn. Dat heeft natuurlijk gevolgen. Minder huishoudens en schoolgaande kinderen bijvoorbeeld, en juist meer vraag naar zorg en woonruimte voor ouderen. Tegelijkertijd wonen in de Monden jonge gezinnnen die ambities en dromen hebben. Het is goed om ons alvast op dat soort ontwikkelingen voor te bereiden. 

Bijeenkomsten

De bijeenkomsten vinden plaats op:

17 september        Valthermond             MFA 't Brughuus
18 september        1e Exloërmond         Dorpshuis de Badde
19 september        2e Exloërmond         Basisschool de Wegwijzer

De bijeenkomsten starten om 19.30 uur en duren tot 21.30 uur. We hopen jou op één van de avonden te ontmoeten.

04-06-2019

ANWB Automaatje naar Borger-Odoorn!

Even boodschappen doen, naar de kapper gaan of een partner in het verzorgingstehuis bezoeken is niet voor iedereen vanzelfsprekend.Daarom willen de gemeente Borger-Odoorn en welzijnsorganisatie Andes in het najaar van 2019 starten met het project ANWB Automaatje!
Lees meer