Nieuws

18-12-2020

Activiteiten voor jongeren in de kerstvakantie

In de kerstvakantie worden er in de gemeente Borger-Odoorn verschillende online activiteiten georganiseerd voor jongeren.
Lees meer
 
14-12-2020

Inlogmomenten vervallen

De eerder aangekondigde inlogmomenten voor inwoners vervallen in verband met gebrek aan belangstelling.We onderzoeken de mogelijkheid deze momenten in 2021 alsnog plaats te laten vinden.
Lees meer
 
02-12-2020

Doe je mee aan een van onze inlogmomenten?

Tijdens de coronacrisis zijn veel ontmoetingsmomenten stil komen te liggen. Daarom organiseert Welzijnsorganisatie Andes in samenwerking met de gemeente Borger-Odoorn op 16 en 17 december online inlogmomenten voor alle inwoners van Borger-Odoorn om even bij te praten.
Lees meer
 
01-12-2020

Op zoek naar fondsen voor je initiatief?

Bezoek dan eens onze speciale pagina met een overzicht van lokale en nationale fondsen.
Lees meer
 
30-11-2020

Meedenken over activiteiten voor mantelzorgers? Meld je nu aan!

Het Contactpunt Mantelzorgers (CPM) gaat in 2021 een nieuwe start maken. Daarom zijn we op zoek naar vrijwilligers die activiteiten willen organiseren en uitvoeren voor mantelzorgers. Je hoeft hier zelf geen mantelzorger voor te zijn, maar dat mag natuurlijk wel! 
Lees meer
 
12-11-2020

Mondkapjes voor minima en naai(st)ers gezocht

Moet je rondkomen van een minimuminkomen en heb je een mondkapje nodig? Vanaf nu kun je daarvoor terecht bij Welzijnsorganisatie Andes. 
Lees meer
 
08-10-2020

Eerste praotbankies onthuld

In Odoorn zijn op 1 oktober de eerste praotbankies onthuld. Vanwege de strengere coronomaatregelen werd dit in kleine kring gedaan door de kunstenaars.
Lees meer
 
04-08-2020

Vrijwilligers gezocht voor Praotbankies

Eenzaamheid komt ook in de gemeente Borger-Odoorn voor. Welzijnsorganisatie Andes heeft hier in 2019 een onderzoeksrapport over uitgebracht. Een rapport met verhalen van onze inwoners en met aanbevelingen, want er is werk aan de winkel als het gaat om de verbondenheid in onze gemeente. 
Lees meer
 
22-07-2020

Vraag nu de mantelzorgwaardering aan!

De gemeente Borger-Odoorn waardeert de inzet van mantelzorgers. Mantelzorgers die zorgen voor een inwoner uit de gemeente Borger-Odoorn kunnen deze mantelzorgwaardering (VVV-bon) aanvragen. De mantelzorger kan dus buiten de gemeente wonen. Aanvragen kan nog tot 11 oktober 2020. De mantelzorgwaarderi…
Lees meer
 
21-07-2020

Gezocht: vrijwilligers voor de Vervoerderspoule!

Ben je gek op autorijden én vind je het leuk om sociale contacten op te doen? En vind je het leuk om je medemens te helpen en heb je wat tijd over? Woon je in de gemeente Borger-Odoorn? Dan zijn we op zoek naar jou! 
Lees meer
 
16-06-2020

Gezocht: leden voor cliëntenraad

Woon je in de gemeente Borger-Odoorn en wil je actief meedenken over de dienstverlening van Andes? Meld je dan aan voor onze cliëntenraad! Klik hier voor meer informatie.
Lees meer
 
08-06-2020

Heropening Ruilgoederenbanken

De Ruilgoederenbanken in Nieuw-Buinen en 2e Exloërmond zijn vanaf 15 juni weer open!  Wil je spullen brengen of wil je spullen ophalen? Je bent weer van harte welkom.
Lees meer
 
21-04-2020

Behoefteonderzoek vrijwilligers

Hoewel de wereld om ons heen onzeker en onrustig is en niemand weet wanneer we gewend zijn aan ons nieuwe normaal werkt VIP! Borger-Odoorn gestaag verder aan het uitbreiden en verbeteren van haar dienstverlening en jij kunt ons daar bij helpen.
Lees meer
 
07-04-2020

Introductiefilmpje Andes

Samen werken aan krachtige buurten en dorpen. Welzijnsorganisatie Andes doet dit op verschillende manieren in de gemeente Borger-Odoorn. Bekijk ons filmpje om meer te weten te komen over hoe we dit doen.
Lees meer
 
23-03-2020

Informatiekrant Zorg & Ondersteuning

Deze week wordt de informatiekrant Zorg & Ondersteuning huis-aan-huis bezorgd. In deze krant kunt u alles lezen over de dienstverlening van Welzijnsorganisatie Andes. Mocht u de krant digitaal willen lezen, dan kan dat door op 'Lees meer' te klikken.
Lees meer
 
20-03-2020

Gratis raamposter om hulp te vragen of aan te bieden!

In de gemeente Borger-Odoorn worden op dit moment dubbelzijdige raamposters verspreid die helpen hulp te vragen of aan te bieden. De poster is een initiatief van de Groningse drukkerij DWCPRINT BV.
Lees meer
 
20-03-2020

Hulp nodig? Laat het ons weten!

Onze medewerkers zijn en blijven betrokken bij de inwoners van de gemeente Borger-Odoorn en juist in deze situatie willen wij iedereen zo goed mogelijk ondersteunen. Dit doen we niet alleen, maar samen met vrijwilligers/ inwoners van onze gemeente. Wil jij ook een handje helpen of heb je hulp nodig?…
Lees meer
 
18-03-2020

Mededeling vrijwilligerswaardering

Door het nieuwe coronavirus gaat de vrijwilligerswaardering van de gemeente Borger-Odoorn anders dan normaal. Lees de brief hieronder:
Lees meer
 
03-03-2020

Nieuw: Klussendienst voor minima

Vanaf nu beschikt Andes over een klussendienst voor minima. De vrijwilligers van de klussendienst zijn van alle markten thuis. Van het ophangen van lampen tot behangen en van tegelzetten tot het oplossen van computerproblemen. Om gebruik te kunnen maken van de klussendienst heb je een RGB-pasje nodi…
Lees meer
 
25-02-2020

Bijna 18? Eet je mee?!

Vanaf je 18e mag je zelfstandig autorijden, stemmen, een bedrijf starten en 's nachts werken.  Maar... je moet ook een aantal zaken regelen.
Lees meer