Nieuws

07-06-2022

15 Juni: Bewonersbijeenkomst Wonen Borger

Naar aanleiding van de informatiebijeenkomst over de 'Discussienota inbreidingslocaties Borger' ontstond er nogal wat reuring in Borger, inwoners voelden zich niet gehoord.  Om inwoners van Borger een stem te geven hebben een aantal betrokken bewoners, Dorpsbelangen en gemeente Borger-Odo…
Lees meer
 
23-05-2022

Uitnodiging inwonersbijeenkomst Steunouder NL in het Mondengebied

Heb jij tijd en ruimte om een gezin een hart onder de riem te steken, door een gastvrij thuis te bieden aan een of meerdere kinderen? Kan jij wel een steuntje in de rug gebruiken? Of wil je ‘gewoon’ meer informatie over Steunouder?
Lees meer
 
10-05-2022

JOGG-Teamfit in je buurt!

Sinds kort is er in de gemeente Borger-Odoorn een JOGG - Teamfit-coach actief. Deze coach adviseert dorpshuizen, speeltuinverenigingen en andere locaties in dorpen en buurten over het aanbieden van gezonde alternatieven en de presentatie ervan in locaties en tijdens activiteiten. Het doel is om een …
Lees meer
 
24-02-2022

Kom jij ook koffie drinken?

  Vanaf dinsdag 8 maart zal Welzijnsorganisatie Andes om de week een koffiemiddag organiseren. Een moment waar mensen elkaar kunnen ontmoeten voor de gezelligheid, voor een goed gesprek of een spelletje. Onder het genot van een kop koffie of thee andere mensen ontmoeten en leren kennen. Op dez…
Lees meer
 
07-02-2022

Nieuwe website VIP! Borger-Odoorn

Het Vrijwilligers Informatie Punt Borger-Odoorn heeft een nieuwe website! Een frisse uitstraling en nóg gebruiksvriendelijker.
Lees meer
 
31-01-2022

Aanmelding vrijwilligerswaardering 2021 geopend!

De tijd vliegt. We hebben net een vrijwilligerswaarderingsronde achter de rug en we beginnen alweer met de voorbereidingen voor een nieuwe. Je leest het goed; de gemeente Borger-Odoorn wil ook voor 2021 haar waardering laten blijken voor het vele werk dat vrijwilligers hebben verricht.
Lees meer
 
16-11-2021

Coronamaatregelen najaar 2021

De ontwikkelingen rondom het coronavirus zorgen ervoor dat de dienstverlening van Andes er iets anders uitziet. Onze vrijwilligers blijven actief, maar nemen voorzorgsmaatregelen. 
Lees meer
 
28-10-2021

Meedenken over ouderenbeleid?

De Alliantie Drentse Zorg met Ouderen organiseert in het kader van de Denktank 60+ Noord in het najaar van 2021 een aantal cursussen rondom welzijn, wonen en zorg en is hiervoor op zoek naar inwoners die mee willen denken.
Lees meer
 
25-10-2021

Training: Blik op jezelf? Ontdek je kwaliteiten!

Het Vrijwilligers Informatie Punt (VIP!) heeft een (online) training ontwikkelt voor inwoners die al vrijwilliger zijn, vrijwilliger willen worden of simpelweg meer te weten willen komen over hun talenten.
Lees meer
 
21-10-2021

Onze podcast staat nu op Spotify

Andes in gesprek met… is de titel van de podcastserie van Welzijnsorganisatie Andes. In het eerste seizoen gaat jongerenwerker Jill Huizing in gesprek met jongeren uit Borger-Odoorn over een breed scala aan onderwerpen.  
Lees meer
 
31-08-2021

Aanvraag mantelzorgwaardering 2021 gesloten

U kunt geen mantelzorgwaardering meer aanvragen. Binnenkort kunt u zich aanmelden voor de vrijwillgerswaardering 2022, die in november 2022 uitgereikt wordt.
Lees meer
 
20-05-2021

Iedereen moet kunnen sporten en bewegen!

Dat is een van de afspraken uit het Sport- en Gezondheidsakkoord voor de gemeente Borger-Odoorn.Iedereen doet mee. Hoe jong of oud je bent, je inkomen, seksuele voorkeuren, kleur, gender, culturele achtergrond, talenten of beperkingen, dat maakt allemaal niet uit. Iedereen kan meedoen in clubs en ve…
Lees meer
 
10-05-2021

Drenthe bedankt alle vrijwilligers! Ook jou… omdat jij er toe doet!

Op 10 mei lanceerden de gezamenlijke Drentse vrijwilligerssteunpunten het filmpje Mensen maken Drenthe. De kern van de film is: Zonder vrijwillige inzet zijn we nergens. Vrijwilligers maken Drenthe en daar willen we jullie heel hartelijk voor bedanken. “Zoveel mensen die zich vrijwillig i…
Lees meer
 
16-03-2021

Online bijeenkomst voor sportverenigingen

Op 19 april organiseren de aanvoerders van het thema ‘Versterken samenwerking sportverenigingen’ van het Sport- en Gezondheidsakkoord een bijeenkomst voor sportverenigingen in Borger-Odoorn.
Lees meer
 
04-03-2021

Betalingsachterstand? Het Samen Doen Team helpt!

Sinds 1 januari zijn gemeenten verplicht om inwoners in een zo vroeg mogelijk stadium te helpen als zij een betalingsachterstand hebben bij hun woningcorporatie, energiemaatschappij, zorgverzekeraar of waterbedrijf. In Borger-Odoorn hebben we daarvoor het Samen Doen Team.
Lees meer
 
08-02-2021

Andes zoekt de beste lockdown-naober van Borger-Odoorn

Welzijnsorganisatie Andes zoekt de beste lockdown-naober! Welke buurman/-vrouw, organisatie/inititiatief of ondernemer stond en staat voor je klaar tijdens de lockdown en moet volgens jou daarom in het zonnetje gezet worden?
Lees meer
 
02-02-2021

Jeugd aan Zet!

De lockdown om de verspreiding van het coronavirus te verminderen raakt ons allemaal, ook de jeugd in Borger-Odoorn. Dit heeft ons voor de vraag gesteld: hoe helpen we onze jeugd in Borger-Odoorn zo goed mogelijk door de coronacrisis heen?  
Lees meer
 
27-01-2021

Vrijwilligerswaardering 2020

Als dank en waardering voor al hun inzet worden de vrijwilligers in de gemeente Borger-Odoorn jaarlijks in het zonnetje gezet. 
Lees meer
 
25-01-2021

Vacature: jongerencoach voor het project Impacter

Impacter Borger-Odoorn is een nieuw project van Andes. Bij Impacter zetten jongeren zich vrijwillig in voor een ander. Deze gedreven jongeren worden gekoppeld aan initiatieven en projecten. Jongeren krijgen de kans om te leren in een omgeving waar experimenteren oké is en waar ze gewaard…
Lees meer
 
27-01-2021

Spreekuur voor formulieren

Heeft u ondersteuning nodig bij het doen van een aanvraag of het invullen van een formulier? Bijvoorbeeld voor de webwinkel of bijzondere bijstand? Of snapt u een brief die u heeft gekregen niet helemaal?
Lees meer