Nieuws

31-01-2023

Weerbaarheidstraining Rots en Water voor groep 4,5 & 6

In april 2023 gaat de weerbaarheidstraining Rots en water van start voor kinderen uit groep 4, 5 en 6 van de basisschool. Wil je meer zelfvertrouwen of leren om vriendjes te maken en voor jezelf op te komen? Met de weerbaarheidstraining Rots en Water leer je dit.  
Lees meer
 
28-12-2022

Vrouwengroep Nieuw-Buinen: kom ook langs!

De vrouwengroep Nieuw-Buinen is een groep voor vrouwen die het leuk vinden om anderen vrouwen te ontmoeten. Leeftijd en achtergrond spelen hier geen rol. Alle vrouwen zijn welkom.
Lees meer
 
09-11-2022

Energietoeslag, iets voor jou?

  De prijzen voor elektriciteit en gas stijgen enorm. De rijksoverheid biedt daarom de energietoeslag aan voor iedereen met een laag inkomen. Het maakt hierbij niet uit of u een uitkering ontvangt of gewoon werkt en of u een huur- of een koopwoning hebt. Ook de hoogte van uw spaarrekening telt…
Lees meer
 
28-09-2022

Onthulling Praotbankies Borger en Drouwenermond

In de week tegen Eenzaamheid onthullen wethouder Ankie Huijing-van Tongeren en Bernard Jansen de ‘Praotbankie’s’ in de gemeente Borger-Odoorn. Met deze bankjes willen we in de gemeente werken aan het verminderen van eenzaamheid en het versterken de verbondenheid tussen inwoners. &…
Lees meer
 
21-09-2022

Vrijwilligerswaardering 2021 uitgereikt

Op 19 september 2022 vond de feestelijke uitreiking van de vrijwilligerswaardering plaats. Iets na 19:00 uur kwamen de eerste vertegenwoordigers van de organisaties en verenigingen die zich hadden aangemeld binnen in ’t Anker in Borger. Zo’n 145 mensen gaven gehoor aan de uitnodigin…
Lees meer
 
07-06-2022

15 Juni: Bewonersbijeenkomst Wonen Borger

Naar aanleiding van de informatiebijeenkomst over de 'Discussienota inbreidingslocaties Borger' ontstond er nogal wat reuring in Borger, inwoners voelden zich niet gehoord.  Om inwoners van Borger een stem te geven hebben een aantal betrokken bewoners, Dorpsbelangen en gemeente Borger-Odo…
Lees meer
 
23-05-2022

Uitnodiging inwonersbijeenkomst Steunouder NL in het Mondengebied

Heb jij tijd en ruimte om een gezin een hart onder de riem te steken, door een gastvrij thuis te bieden aan een of meerdere kinderen? Kan jij wel een steuntje in de rug gebruiken? Of wil je ‘gewoon’ meer informatie over Steunouder?
Lees meer
 
10-05-2022

JOGG-Teamfit in je buurt!

Sinds kort is er in de gemeente Borger-Odoorn een JOGG - Teamfit-coach actief. Deze coach adviseert dorpshuizen, speeltuinverenigingen en andere locaties in dorpen en buurten over het aanbieden van gezonde alternatieven en de presentatie ervan in locaties en tijdens activiteiten. Het doel is om een …
Lees meer
 
24-02-2022

Kom jij ook koffie drinken?

  Vanaf dinsdag 8 maart zal Welzijnsorganisatie Andes om de week een koffiemiddag organiseren. Een moment waar mensen elkaar kunnen ontmoeten voor de gezelligheid, voor een goed gesprek of een spelletje. Onder het genot van een kop koffie of thee andere mensen ontmoeten en leren kennen. Op dez…
Lees meer
 
07-02-2022

Nieuwe website VIP! Borger-Odoorn

Het Vrijwilligers Informatie Punt Borger-Odoorn heeft een nieuwe website! Een frisse uitstraling en nóg gebruiksvriendelijker.
Lees meer
 
31-01-2022

Aanmelding vrijwilligerswaardering 2021 geopend!

De tijd vliegt. We hebben net een vrijwilligerswaarderingsronde achter de rug en we beginnen alweer met de voorbereidingen voor een nieuwe. Je leest het goed; de gemeente Borger-Odoorn wil ook voor 2021 haar waardering laten blijken voor het vele werk dat vrijwilligers hebben verricht.
Lees meer
 
16-11-2021

Coronamaatregelen najaar 2021

De ontwikkelingen rondom het coronavirus zorgen ervoor dat de dienstverlening van Andes er iets anders uitziet. Onze vrijwilligers blijven actief, maar nemen voorzorgsmaatregelen. 
Lees meer
 
28-10-2021

Meedenken over ouderenbeleid?

De Alliantie Drentse Zorg met Ouderen organiseert in het kader van de Denktank 60+ Noord in het najaar van 2021 een aantal cursussen rondom welzijn, wonen en zorg en is hiervoor op zoek naar inwoners die mee willen denken.
Lees meer
 
25-10-2021

Training: Blik op jezelf? Ontdek je kwaliteiten!

Het Vrijwilligers Informatie Punt (VIP!) heeft een (online) training ontwikkelt voor inwoners die al vrijwilliger zijn, vrijwilliger willen worden of simpelweg meer te weten willen komen over hun talenten.
Lees meer
 
21-10-2021

Onze podcast staat nu op Spotify

Andes in gesprek met… is de titel van de podcastserie van Welzijnsorganisatie Andes. In het eerste seizoen gaat jongerenwerker Jill Huizing in gesprek met jongeren uit Borger-Odoorn over een breed scala aan onderwerpen.  
Lees meer
 
31-08-2021

Aanvraag mantelzorgwaardering 2021 gesloten

U kunt geen mantelzorgwaardering meer aanvragen. Binnenkort kunt u zich aanmelden voor de vrijwillgerswaardering 2022, die in november 2022 uitgereikt wordt.
Lees meer
 
20-05-2021

Iedereen moet kunnen sporten en bewegen!

Dat is een van de afspraken uit het Sport- en Gezondheidsakkoord voor de gemeente Borger-Odoorn.Iedereen doet mee. Hoe jong of oud je bent, je inkomen, seksuele voorkeuren, kleur, gender, culturele achtergrond, talenten of beperkingen, dat maakt allemaal niet uit. Iedereen kan meedoen in clubs en ve…
Lees meer
 
10-05-2021

Drenthe bedankt alle vrijwilligers! Ook jou… omdat jij er toe doet!

Op 10 mei lanceerden de gezamenlijke Drentse vrijwilligerssteunpunten het filmpje Mensen maken Drenthe. De kern van de film is: Zonder vrijwillige inzet zijn we nergens. Vrijwilligers maken Drenthe en daar willen we jullie heel hartelijk voor bedanken. “Zoveel mensen die zich vrijwillig i…
Lees meer
 
16-03-2021

Online bijeenkomst voor sportverenigingen

Op 19 april organiseren de aanvoerders van het thema ‘Versterken samenwerking sportverenigingen’ van het Sport- en Gezondheidsakkoord een bijeenkomst voor sportverenigingen in Borger-Odoorn.
Lees meer
 
04-03-2021

Betalingsachterstand? Het Samen Doen Team helpt!

Sinds 1 januari zijn gemeenten verplicht om inwoners in een zo vroeg mogelijk stadium te helpen als zij een betalingsachterstand hebben bij hun woningcorporatie, energiemaatschappij, zorgverzekeraar of waterbedrijf. In Borger-Odoorn hebben we daarvoor het Samen Doen Team.
Lees meer