Nieuws

08-06-2020

Heropening Ruilgoederenbanken

De Ruilgoederenbanken in Nieuw-Buinen en 2e Exloërmond zijn vanaf 15 juni weer open!  Wil je spullen brengen of wil je spullen ophalen? Je bent weer van harte welkom.
Lees meer
 
21-04-2020

Behoefteonderzoek vrijwilligers

Hoewel de wereld om ons heen onzeker en onrustig is en niemand weet wanneer we gewend zijn aan ons nieuwe normaal werkt VIP! Borger-Odoorn gestaag verder aan het uitbreiden en verbeteren van haar dienstverlening en jij kunt ons daar bij helpen.
Lees meer
 
07-04-2020

Introductiefilmpje Andes

Samen werken aan krachtige buurten en dorpen. Welzijnsorganisatie Andes doet dit op verschillende manieren in de gemeente Borger-Odoorn. Bekijk ons filmpje om meer te weten te komen over hoe we dit doen.
Lees meer
 
23-03-2020

Informatiekrant Zorg & Ondersteuning

Deze week wordt de informatiekrant Zorg & Ondersteuning huis-aan-huis bezorgd. In deze krant kunt u alles lezen over de dienstverlening van Welzijnsorganisatie Andes. Mocht u de krant digitaal willen lezen, dan kan dat door op 'Lees meer' te klikken.
Lees meer
 
20-03-2020

Gratis raamposter om hulp te vragen of aan te bieden!

In de gemeente Borger-Odoorn worden op dit moment dubbelzijdige raamposters verspreid die helpen hulp te vragen of aan te bieden. De poster is een initiatief van de Groningse drukkerij DWCPRINT BV.
Lees meer
 
20-03-2020

Hulp nodig? Laat het ons weten!

Onze medewerkers zijn en blijven betrokken bij de inwoners van de gemeente Borger-Odoorn en juist in deze situatie willen wij iedereen zo goed mogelijk ondersteunen. Dit doen we niet alleen, maar samen met vrijwilligers/ inwoners van onze gemeente. Wil jij ook een handje helpen of heb je hulp nodig?…
Lees meer
 
18-03-2020

Mededeling vrijwilligerswaardering

Door het nieuwe coronavirus gaat de vrijwilligerswaardering van de gemeente Borger-Odoorn anders dan normaal. Lees de brief hieronder:
Lees meer
 
03-03-2020

Nieuw: Klussendienst voor minima

Vanaf nu beschikt Andes over een klussendienst voor minima. De vrijwilligers van de klussendienst zijn van alle markten thuis. Van het ophangen van lampen tot behangen en van tegelzetten tot het oplossen van computerproblemen. Om gebruik te kunnen maken van de klussendienst heb je een RGB-pasje nodi…
Lees meer
 
25-02-2020

Bijna 18? Eet je mee?!

Vanaf je 18e mag je zelfstandig autorijden, stemmen, een bedrijf starten en 's nachts werken.  Maar... je moet ook een aantal zaken regelen.
Lees meer
 
11-02-2020

Koffiemomenten gezocht!

Wij krijgen regelmatig de vraag of wij weten waar in de gemeente ‘koffieochtenden\middagen’ of huiskamerbijeenkomsten worden georganiseerd. We weten dat ze er zijn maar een goed overzicht ontbreekt ons. Daarom vragen wij jullie ons te helpen. 
Lees meer
 
20-01-2020

Gezocht: Fitbuddies

Vanaf eind februari starten leerlingen van het Esdal College met het keuzevak Fitbuddies. Voor dit project worden nog senioren gezocht die met deze 1e- en 2ejaars scholieren activiteiten willen ondernemen. 
Lees meer
 
20-01-2020

Aanmelding vrijwilligerswaardering 2019 geopend!

Als dank en waardering voor alle vrijwillige inzet worden de vrijwilligers van Gemeente Borger-Odoorn in het zonnetje gezet. Voor alle vrijwilligers is er ook dit jaar een bon voor koffie met wat lekkers beschikbaar gesteld door de gemeente Borger- Odoorn en de deelnemende horecagelegenheden.
Lees meer
 
17-12-2019

Bereikbaarheid tijdens de kerstperiode

Van 23 december tot en met 5 januari is ons kantoor in Borger gesloten. Bij calamiteiten kunt u ons bereiken op ons telefoonnummer 0591 - 58 55 54. Vanaf 6 januari staan onze medewerkers weer voor u klaar! 
Lees meer
 
28-11-2019

Samen naar verbondenheid rond de Kerstdagen

Welzijnsorganisatie Andes heeft bij verschillende organisaties in de gemeente een inventarisatie gedaan van activiteiten die rondom de kerstdagen worden georganiseerd. Aanleiding hiervoor is het onderzoek dat Andes in voorjaar heeft gepresenteerd:  ‘Van eenzaamheid naar verbondenheid&rsqu…
Lees meer
 
10-10-2019

Feestelijke opening RuilGoederenBank Nieuw-Buinen

Op donderdag 17 oktober vindt feestelijke opening van de RuilGoederenBank in Nieuw-Buinen plaats. Wethouder Nynke Houwing zal om 09.00 uur de openingshandeling verrichten, waarna iedereen de mogelijkheid krijgt een kijkje te nemen in het nieuwe onderkomen van de RGB, aan de Industrieweg 25 te Nieuw-…
Lees meer
 
17-09-2019

Budgettraining 'Zicht en Grip' start binnenkort

In de gratis budgettraining 'Zicht en Grip op jouw Geldzaken' krijg je (meer) inzicht in je financiële situatie. Heb je schulden, moet je ineens je administratie alleen doen óf wil je kijken waar je op kunt besparen? Kom dan naar de training! Alle inwoners van de gemeente Borger-Odoorn z…
Lees meer
 
17-09-2019

Training 'Post op orde'

 Hoe lang moet ik mijn papieren te bewaren? Dit is één van de meestgestelde vragen die onze budgetcoaches krijgen. Daarnaast vragen veel mensen zich af hoe ze hun administratie handig kunnen bewaren zodat ze belangrijke papieren terug kunnen vinden. En wat te doen met digitale pos…
Lees meer
 
03-09-2019

Kom naar het Mantelzorgcafé

Op 19 september organiseert Andes, samen met onze collega's van Impuls Welzijn in Aa en Hunze, een mantelzorgcafé. 
Lees meer
 
02-09-2019

Taal is Tof!

Op 11 september a.s. organiseert het Taalhuis Borger-Odoorn, in samenwerking met de bibliotheken, Taal is Tof! Een gezellige middag voor iedereen die meer wil weten over taal. De middag vindt plaats in de MFA 'Het Hunzehuys' te Borger. Voor meer informatie kunt u de bijgevoegde flyer bekijken. 
Lees meer
 
08-08-2019

Rots en Watertraining voor 12+

In het najaar biedt Andes, bij voldoende aanmeldingen, de Rots en Watertraining aan voor 12+'ers. Tijdens deze training leer je om stevig in je schoenen te staan. Wil je meer weten? Klik dan hier!
Lees meer