Nieuws

16-03-2021

Online bijeenkomst voor sportverenigingen

Op 19 april organiseren de aanvoerders van het thema ‘Versterken samenwerking sportverenigingen’ van het Sport- en Gezondheidsakkoord een bijeenkomst voor sportverenigingen in Borger-Odoorn.
Lees meer
 
04-03-2021

Betalingsachterstand? Het Samen Doen Team helpt!

Sinds 1 januari zijn gemeenten verplicht om inwoners in een zo vroeg mogelijk stadium te helpen als zij een betalingsachterstand hebben bij hun woningcorporatie, energiemaatschappij, zorgverzekeraar of waterbedrijf. In Borger-Odoorn hebben we daarvoor het Samen Doen Team.
Lees meer
 
08-02-2021

Andes zoekt de beste lockdown-naober van Borger-Odoorn

Welzijnsorganisatie Andes zoekt de beste lockdown-naober! Welke buurman/-vrouw, organisatie/inititiatief of ondernemer stond en staat voor je klaar tijdens de lockdown en moet volgens jou daarom in het zonnetje gezet worden?
Lees meer
 
02-02-2021

Jeugd aan Zet!

De lockdown om de verspreiding van het coronavirus te verminderen raakt ons allemaal, ook de jeugd in Borger-Odoorn. Dit heeft ons voor de vraag gesteld: hoe helpen we onze jeugd in Borger-Odoorn zo goed mogelijk door de coronacrisis heen?  
Lees meer
 
27-01-2021

Vrijwilligerswaardering 2020

Als dank en waardering voor al hun inzet worden de vrijwilligers in de gemeente Borger-Odoorn jaarlijks in het zonnetje gezet. 
Lees meer
 
25-01-2021

Vacature: jongerencoach voor het project Impacter

Impacter Borger-Odoorn is een nieuw project van Andes. Bij Impacter zetten jongeren zich vrijwillig in voor een ander. Deze gedreven jongeren worden gekoppeld aan initiatieven en projecten. Jongeren krijgen de kans om te leren in een omgeving waar experimenteren oké is en waar ze gewaard…
Lees meer
 
27-01-2021

Spreekuur voor formulieren

Heeft u ondersteuning nodig bij het doen van een aanvraag of het invullen van een formulier? Bijvoorbeeld voor de webwinkel of bijzondere bijstand? Of snapt u een brief die u heeft gekregen niet helemaal?
Lees meer
 
26-01-2021

Meedenken over activiteiten voor mantelzorgers? Meld je nu aan!

Het Contactpunt Mantelzorgers (CPM) gaat in 2021 een nieuwe start maken. Daarom zijn we op zoek naar inwoners die activiteiten willen organiseren en uitvoeren voor mantelzorgers. Je hoeft hier zelf geen mantelzorger voor te zijn, maar dat mag natuurlijk wel!
Lees meer
 
21-01-2021

Mantelzorgers en de avondklok

De Tweede Kamer heeft het voorstel van het kabinet om een avondklok in te stellen bekrachtigd. Voor mantelzorgers wordt er een uitzondering gemaakt. Mantelzorgers die 's avonds de deur uit gaan om mantelzorg te verlenen dienen een formulier bij zich te hebben. Laat je de hond uit? Dan hoef je geen f…
Lees meer
 
18-12-2020

Activiteiten voor jongeren in de kerstvakantie

In de kerstvakantie worden er in de gemeente Borger-Odoorn verschillende online activiteiten georganiseerd voor jongeren.
Lees meer
 
14-12-2020

Inlogmomenten vervallen

De eerder aangekondigde inlogmomenten voor inwoners vervallen in verband met gebrek aan belangstelling.We onderzoeken de mogelijkheid deze momenten in 2021 alsnog plaats te laten vinden.
Lees meer
 
02-12-2020

Doe je mee aan een van onze inlogmomenten?

Tijdens de coronacrisis zijn veel ontmoetingsmomenten stil komen te liggen. Daarom organiseert Welzijnsorganisatie Andes in samenwerking met de gemeente Borger-Odoorn op 16 en 17 december online inlogmomenten voor alle inwoners van Borger-Odoorn om even bij te praten.
Lees meer
 
01-12-2020

Op zoek naar fondsen voor je initiatief?

Bezoek dan eens onze speciale pagina met een overzicht van lokale en nationale fondsen.
Lees meer
 
30-11-2020

Meedenken over activiteiten voor mantelzorgers? Meld je nu aan!

Het Contactpunt Mantelzorgers (CPM) gaat in 2021 een nieuwe start maken. Daarom zijn we op zoek naar vrijwilligers die activiteiten willen organiseren en uitvoeren voor mantelzorgers. Je hoeft hier zelf geen mantelzorger voor te zijn, maar dat mag natuurlijk wel! 
Lees meer
 
12-11-2020

Mondkapjes voor minima en naai(st)ers gezocht

Moet je rondkomen van een minimuminkomen en heb je een mondkapje nodig? Vanaf nu kun je daarvoor terecht bij Welzijnsorganisatie Andes. 
Lees meer
 
08-10-2020

Eerste praotbankies onthuld

In Odoorn zijn op 1 oktober de eerste praotbankies onthuld. Vanwege de strengere coronomaatregelen werd dit in kleine kring gedaan door de kunstenaars.
Lees meer
 
04-08-2020

Vrijwilligers gezocht voor Praotbankies

Eenzaamheid komt ook in de gemeente Borger-Odoorn voor. Welzijnsorganisatie Andes heeft hier in 2019 een onderzoeksrapport over uitgebracht. Een rapport met verhalen van onze inwoners en met aanbevelingen, want er is werk aan de winkel als het gaat om de verbondenheid in onze gemeente. 
Lees meer
 
22-07-2020

Vraag nu de mantelzorgwaardering aan!

De gemeente Borger-Odoorn waardeert de inzet van mantelzorgers. Mantelzorgers die zorgen voor een inwoner uit de gemeente Borger-Odoorn kunnen deze mantelzorgwaardering (VVV-bon) aanvragen. De mantelzorger kan dus buiten de gemeente wonen. Aanvragen kan nog tot 11 oktober 2020. De mantelzorgwaarderi…
Lees meer
 
21-07-2020

Gezocht: vrijwilligers voor de Vervoerderspoule!

Ben je gek op autorijden én vind je het leuk om sociale contacten op te doen? En vind je het leuk om je medemens te helpen en heb je wat tijd over? Woon je in de gemeente Borger-Odoorn? Dan zijn we op zoek naar jou! 
Lees meer
 
16-06-2020

Gezocht: leden voor cliëntenraad

Woon je in de gemeente Borger-Odoorn en wil je actief meedenken over de dienstverlening van Andes? Meld je dan aan voor onze cliëntenraad! Klik hier voor meer informatie.
Lees meer