Taalhuis Borger-Odoorn

Het Taalhuis in Borger-Odoorn is er voor inwoners (ouder dan 18 jaar) die beter willen leren lezen, schrijven en rekenen. Ook inwoners die aan de slag willen met computers, smartphones en tablets kunnen bij het Taalhuis terecht. Taalhuis Borger-Odoorn is een samenwerking tussen Welzijnsorganisatie Andes, Biblionet Drenthe, Drenthe College, Stichting Sociale Teams & Stichting Lezen en Schrijven.
Taalmaatjes

Heb je moeite met de Nederlandse taal, en wil je hierbij geholpen worden? Misschien is een Taalmaatje dan iets voor je! Het maakt niet uit op welk niveau je luistert, leest, schrijft of rekent. Een taalmaatje is een vrijwilliger die je helpt om beter Nederlands te lezen, luisteren of te spreken. Het maakt daarbij niet uit of Nederlands je moedertaal is of niet.

Hoe werkt het?

  • Wil je een taalmaatje? Bel naar: 0591-585554 of mail naar info@taalhuisborgerodoorn.nl. Je kunt vragen naar een medewerker van het Taalhuis.

  • Heb je ondersteuning nodig bij de inburgering? Dan kun je contact opnemen met IVIO. Zij bieden ondersteuning op maat.
  • Wil je hulp bij digitale vaardigheden? De bibliotheek geeft cursussen op het gebied van computers, tablets en smartphones. Je kunt de cursus Digisterker volgen. In deze cursus leer je omgaan met de digtale overheid en bijvoorbeeld Digi-D. Bij de bibliotheken in Odoorn, Borger, Nieuw-Buinen en Valthermond kun je binnenlopen voor meer informatie.
  • Bij Drenthe College kun je terecht bij een avondschool. Alle docenten zijn specialist in de Nederlandse taal en weten hoe ze jou kunnen helpen. Meld je gerust aan voor de cursus: Basisvaardigheden, niveau 1F / 2F.