Rots en Water training

Wil je meer zelfvertrouwen of leren om voor jezelf op te komen? Met de weerbaarheidstraining Rots en Water leer je om stevig in je schoenen te staan.

Wat leer ik?

Rots staat voor stevigheid: weten wat je wilt, maar ook voor starheid en te heftig reageren. Water is meer communicatief: inleven in een ander, willen onderhandelen, maar staat ook voor geen grenzen kunnen stellen of te meegaand zijn. In de training leer je hoe je beide elementen op een goede manier kunt inzetten. Bijvoorbeeld zeggen wat je wilt of wat je niet goed vindt, maar ook luisteren naar en open staan voor anderen.

Met spelvormen oefenen we onder andere met:

  • voor jezelf opkomen door op tijd en op een rustige, stevige manier te laten merken dat je iets niet wilt
  • opmerken als een ander iets niet (meer) leuk vindt wat jij doet of zegt en dan stoppen
  • rustig blijven als je boos bent
  • zeggen wat je voelt en denkt
  • iets voor een groep durven zeggen of doen

Voor wie?

Andes organiseert meerdere trainingen per jaar voor volwassenen, vanaf 18 jaar. Ben je jonger dan 18? Klik dan hier voor meer informatie over Rots en Water trainingen voor jongeren en kinderen.

Aanmelden

De Rots en Water training bestaat uit acht bijeenkomsten. Bij genoeg aanmeldingen gaat een groep van start. Voorafgaand nodigen we je uit voor een intakegesprek. Na afloop evalueren we de training. Wil je meer weten of jezelf aanmelden? Vul dan het ondestaande formulier in. Zodra er een training start nemen wij contact met je op!

Aanmeldformulier Rots en Water training voor volwassenen