Zorgen voor een ander

Zorg jij langdurig en onbetaald voor een zieke partner, ouder, kind, vriend of buurman? Dan ben jij mantelzorger. Als mantelzorger heb je het niet altijd even makkelijk. Hoewel de zorg voor een ander veel voldoening geeft, kun je als mantelzorger ook overbelast raken. Dit kan ertoe leiden dat je zelf even niet meer lekker in je vel zit en dat je jouw zorgtaak niet meer optimaal uit kan voeren. Herken jij je hierin? Dan is het fijn om te weten dat de medewerkers van Andes mantelzorgers van alle leeftijden in de gemeente Borger-Odoorn kunnen helpen.

Hoe helpen wij jou?

Onze medewerkers bieden praktische hulp en begeleiding bij overbelasting. We geven informatie en advies en bieden een luisterend oor. We organiseren ook thema bijeenkomsten met lotgenoten en verzorgen respijtzorg thuis. Respijtzorg biedt jou als mantelzorger de mogelijkheid jouw zorgtaken tijdelijk aan een ander (vrijwilliger) over te dragen. Hierdoor heb je even tijd voor jezelf en kun je de zorg beter volhouden. Wil je meer weten over wat wij voor jou kunnen betekenen? Neem dan contact met ons op.

Voorlichting

Naast informatie en advies aan mantelzorgers geven we ook voorlichting over mantelzorg aan bijvoorbeeld scholen en zorginstellingen.

Kosten

De ondersteuning die wij bieden is gratis.

Mantelzorgwaardering

U kunt de mantelzorgwaardering hier aanvragen.

Contact

 Agenda

Training: Herkennen van en omgaan met mensen met een psychische aandoening
06 november 2018
Bekijk activiteit
Overzicht

Meer informatie

Wil je meer informatie? Laat dan hieronder je gegevens achter. Wij nemen zo snel mogelijk contact met je op!