Rots en Water training

Wil je meer zelfvertrouwen of leren om voor jezelf op te komen? Met de weerbaarheidstraining Rots en Water leer je om stevig in je schoenen te staan.

Wat leer ik?

Rots staat voor stevigheid: weten wat je wilt, maar ook voor starheid en te heftig reageren. Water is meer communicatief: inleven in een ander, willen onderhandelen, maar staat ook voor geen grenzen kunnen stellen of te meegaand zijn. In de training leer je hoe je beide elementen op een goede manier kunt inzetten. Bijvoorbeeld zeggen wat je wilt of wat je niet goed vindt, maar ook luisteren naar en open staan voor anderen.

Met spelvormen oefenen we onder andere met:

  • voor jezelf opkomen door op tijd en op een rustige, stevige manier te laten merken dat je iets niet wilt
  • opmerken als een ander iets niet (meer) leuk vindt wat jij doet of zegt en dan stoppen
  • rustig blijven als je boos bent
  • zeggen wat je voelt en denkt
  • iets voor een groep durven zeggen of doen

Voor wie?

Andes organiseert samen met de Gemeentelijke Gezondheidsdienst (GGD) meerdere trainingen per jaar voor kinderen op de basisschool (8 tot en met 12 jaar) en jongeren op het voortgezet onderwijs (12 tot en met 18 jaar). Je volgt de training samen met je vader en/of moeder of verzorger(s). Halverwege de training organiseren we een ouderbijeenkomst.

Aanmelden

De Rots en Water training bestaat uit acht bijeenkomsten. Bij genoeg aanmeldingen gaat een groep van start. Voorafgaand nodigen we je uit voor een intakegesprek. Na afloop evalueren we de training. Wil je meer weten of jezelf aanmelden? Neem dan contact met ons op. 

Kosten

De Rots en Water training is gratis.

Contact

 Agenda

Training: Herkennen van en omgaan met mensen met een psychische aandoening
06 november 2018
Bekijk activiteit
Overzicht

Meer informatie

Wil je meer informatie? Laat dan hieronder je gegevens achter. Wij nemen zo snel mogelijk contact met je op!