Terug naar Nieuws

Yoga voor minima in Nieuw-Buinen

Gepubliceerd op:

Donderdag 4 april was de start van de eerste yogales in nieuw Buinen, ontstaan uit een samenwerking van Home-Start Borger-Odoorn en Welzijnsorganisatie Andes. Op deze eerste les waren er zes enthousiaste vrouwelijke deelnemers.

 

Home-Start is in 2018  benaderd door Yogalerares Coby Sterenborg  die zich graag wilde inzetten voor mensen die door welke omstandigheden dan ook gebaat zouden zijn bij deze vorm van ontspanning en sociale contacten maar niet de financiële middelen hebben om naar een sportschool of yogaschool te gaan.

Coby kwam met het idee om yogalessen aan te bieden voor deze doelgroep waarbij zij op vrijwillige basis de yogalessen wilde geven. Maar dan moest er natuurlijk wel een ruimte gevonden worden die ook kosteloos gebruikt kan worden en een instantie die kan helpen yoga materialen te financieren.

Home-Start heeft hier op contact gezocht met Henk Timmer van Welzijnsorganisatie Andes om te kijken wat zij samen konden regelen om dit mooie initiatief te organiseren in de gemeente Borger-Odoorn.  Henk heeft via zijn contact met Stefan Kiestra ,de combi coach Onderwijs en Sport een mooie ruimte gevonden in Basisschool 75 in Nieuw Buinen.

Yoga heeft als doel  de verbetering van het  welzijn, ademhaling en algemene gezondheid. Daarnaast de mogelijkheid om andere mensen te ontmoeten. Iedere  les wordt afgesloten met een ontspanningsoefening en een kopje thee.

De yogalessen worden iedere donderdag gegeven van 09.30 – 10.30 uur, het is fijn als u om 09.15 uur aanwezig bent en gemakkelijk zittende kleding draagt. Locatie: School 75,  Zuiderdiep 3 in Nieuw-Buinen. Voor meer informatie / aanmeldingen  kunt u contact opnemen met Henk Timmer van Andes (06- 40739681) of Dorien Meijer van Home-Start (06-10881361)

Foto's

Bekijk ook

16-04-2019

Vacature: Buurtwerker met aandachtsgebied jongerenwerk

Bij Andes zoeken wij een buurtwerker met aandachtsgebied jongerenwerk. Ben jij dé persoon die we zoeken? Reageer dan snel!
Lees meer
 
11-04-2019

Kantoor gesloten

Wegens een interne verbouwing is ons kantoor in Borger gesloten tot en met 19 april. Onze medewerkers zijn gewoon bereikbaar per email en telefoon op hun gebruikelijke werkdagen. Vanaf 22 april is ons kantoor weer geopend. 
Lees meer
 
11-04-2019

Uitnodiging: Bijna 18 en nu?

Je bent (bijna) 18 jaar en volwassen! En... vanaf je 18e ben je verantwoordelijk voor je eigen geldzaken.Hoe zorg je er voor dat je verzekerd bent, je telefoon kan betalen en nog geld overhoudt om op stap te gaan?
Lees meer