Terug naar Nieuws

Yoga voor minima in Nieuw-Buinen

Gepubliceerd op:

Donderdag 4 april was de start van de eerste yogales in nieuw Buinen, ontstaan uit een samenwerking van Home-Start Borger-Odoorn en Welzijnsorganisatie Andes. Op deze eerste les waren er zes enthousiaste vrouwelijke deelnemers.

 

Home-Start is in 2018  benaderd door Yogalerares Coby Sterenborg  die zich graag wilde inzetten voor mensen die door welke omstandigheden dan ook gebaat zouden zijn bij deze vorm van ontspanning en sociale contacten maar niet de financiële middelen hebben om naar een sportschool of yogaschool te gaan.

Coby kwam met het idee om yogalessen aan te bieden voor deze doelgroep waarbij zij op vrijwillige basis de yogalessen wilde geven. Maar dan moest er natuurlijk wel een ruimte gevonden worden die ook kosteloos gebruikt kan worden en een instantie die kan helpen yoga materialen te financieren.

Home-Start heeft hier op contact gezocht met Henk Timmer van Welzijnsorganisatie Andes om te kijken wat zij samen konden regelen om dit mooie initiatief te organiseren in de gemeente Borger-Odoorn.  Henk heeft via zijn contact met Stefan Kiestra ,de combi coach Onderwijs en Sport een mooie ruimte gevonden in Basisschool 75 in Nieuw Buinen.

Yoga heeft als doel  de verbetering van het  welzijn, ademhaling en algemene gezondheid. Daarnaast de mogelijkheid om andere mensen te ontmoeten. Iedere  les wordt afgesloten met een ontspanningsoefening en een kopje thee.

De yogalessen worden iedere donderdag gegeven van 09.30 – 10.30 uur, het is fijn als u om 09.15 uur aanwezig bent en gemakkelijk zittende kleding draagt. Locatie: School 75,  Zuiderdiep 3 in Nieuw-Buinen. Voor meer informatie / aanmeldingen  kunt u contact opnemen met Henk Timmer van Andes (06- 40739681) of Dorien Meijer van Home-Start (06-10881361)

Foto's

Bekijk ook

21-04-2020

Behoefteonderzoek vrijwilligers

Hoewel de wereld om ons heen onzeker en onrustig is en niemand weet wanneer we gewend zijn aan ons nieuwe normaal werkt VIP! Borger-Odoorn gestaag verder aan het uitbreiden en verbeteren van haar dienstverlening en jij kunt ons daar bij helpen.
Lees meer
 
07-04-2020

Introductiefilmpje Andes

Samen werken aan krachtige buurten en dorpen. Welzijnsorganisatie Andes doet dit op verschillende manieren in de gemeente Borger-Odoorn. Bekijk ons filmpje om meer te weten te komen over hoe we dit doen.
Lees meer
 
23-03-2020

Informatiekrant Zorg & Ondersteuning

Deze week wordt de informatiekrant Zorg & Ondersteuning huis-aan-huis bezorgd. In deze krant kunt u alles lezen over de dienstverlening van Welzijnsorganisatie Andes. Mocht u de krant digitaal willen lezen, dan kan dat door op 'Lees meer' te klikken.
Lees meer