Terug naar Nieuws

Yoga voor minima in Nieuw-Buinen

Gepubliceerd op:

Donderdag 4 april was de start van de eerste yogales in nieuw Buinen, ontstaan uit een samenwerking van Home-Start Borger-Odoorn en Welzijnsorganisatie Andes. Op deze eerste les waren er zes enthousiaste vrouwelijke deelnemers.

 

Home-Start is in 2018  benaderd door Yogalerares Coby Sterenborg  die zich graag wilde inzetten voor mensen die door welke omstandigheden dan ook gebaat zouden zijn bij deze vorm van ontspanning en sociale contacten maar niet de financiële middelen hebben om naar een sportschool of yogaschool te gaan.

Coby kwam met het idee om yogalessen aan te bieden voor deze doelgroep waarbij zij op vrijwillige basis de yogalessen wilde geven. Maar dan moest er natuurlijk wel een ruimte gevonden worden die ook kosteloos gebruikt kan worden en een instantie die kan helpen yoga materialen te financieren.

Home-Start heeft hier op contact gezocht met Henk Timmer van Welzijnsorganisatie Andes om te kijken wat zij samen konden regelen om dit mooie initiatief te organiseren in de gemeente Borger-Odoorn.  Henk heeft via zijn contact met Stefan Kiestra ,de combi coach Onderwijs en Sport een mooie ruimte gevonden in Basisschool 75 in Nieuw Buinen.

Yoga heeft als doel  de verbetering van het  welzijn, ademhaling en algemene gezondheid. Daarnaast de mogelijkheid om andere mensen te ontmoeten. Iedere  les wordt afgesloten met een ontspanningsoefening en een kopje thee.

De yogalessen worden iedere donderdag gegeven van 09.30 – 10.30 uur, het is fijn als u om 09.15 uur aanwezig bent en gemakkelijk zittende kleding draagt. Locatie: School 75,  Zuiderdiep 3 in Nieuw-Buinen. Voor meer informatie / aanmeldingen  kunt u contact opnemen met Henk Timmer van Andes (06- 40739681) of Dorien Meijer van Home-Start (06-10881361)

Foto's

Bekijk ook

04-06-2019

ANWB Automaatje naar Borger-Odoorn!

Even boodschappen doen, naar de kapper gaan of een partner in het verzorgingstehuis bezoeken is niet voor iedereen vanzelfsprekend.Daarom willen de gemeente Borger-Odoorn en welzijnsorganisatie Andes in het najaar van 2019 starten met het project ANWB Automaatje!
Lees meer
 
09-05-2019

Jonge mantelzorgers naar FC Emmen!

Ben jij tussen de 8 en 16 jaar en is er in jouw familie iemand langdurig ziek, dan ben jij een jonge mantelzorger. Meld je dan aan voor een leuke dag bij FC Emmen!
Lees meer
 
08-05-2019

Andes zoekt leden voor de cliƫntenraad

Andes gaat een cliëntenraad opstarten, heb je interesse? 
Lees meer