Terug naar Nieuws

Paasactiviteit mantelzorgers

Gepubliceerd op:

Misschien heeft u al in de krant gelezen dat de gemeente Borger-Odoorn, samen met de 11 andere Drentse gemeentes, provincie Drenthe, Zilveren Kruis en Alzheimer Nederland werken aan een dementievriendelijke provincie.

In het kader hievan hebben welzijnsorganisatie Andes, de verpleegkundigen Geriatrie Gerontologie van Icare beschermd wonen (locatie de Herik en de Boerderij) en de gemeente Borger-Odoorn samenwerking gezocht met elkaar.

Mantelzorg is iets vanzelfsprekends; het overkomt je en je doet het met liefde. Ook op het moment dat je partner opgenomen is blijf je mantelzorger.

Het is wenselijk  als mantelzorger  goed te zorgen voor uzelf en af en toe iets leuks te doen. Daarom hebben wij 10 april, twintig mantelzorgers een mooie middag kunnen aanbieden waarin we met elkaar een paasstuk hebben gemaakt en er ook gelegenheid was om  ongedwongen met elkaar te kunnen spreken en steun te vinden bij elkaar.

Het uitoefenen van de rol van mantelzorger kan er toe leiden dat rollenpatronen in relaties veranderen. Deze workshop vond plaats bij Tuin & Hof, zij hebben in samenwerking met Andes en Icare de mantelzorgers een verzorgde middag bezorgd. Tijdens de middag heeft Wethouder Nynke Houwing de workshop geopend en verschillende gesprekken gevoerd met de mantelzorgers.

We kijken terug op een  zeer waardevolle middag waarin de mantelzorgers even hebben kunnen ontspannen en waar mooie gesprekken plaats hebben gevonden.

De eerste stappen voor een functionele samenwerking tussen de gemeente, Andes en Icare zijn gezet. Waarbij een vervolg van deze samenwerking  niet uit zal blijven.

23-07-2019

Gezocht: kerstactiviteiten in Borger-Odoorn

Op 25 juni j.l. heeft Welzijnsorganisatie Andes het rapport ‘Van eenzaamheid naar verbondenheid’ gepubliceerd. Als welzijnsorganisatie verbinden wij graag mensen met elkaar. Dit doen we door bijvooorbeeld vrijwilligers en organisaties aan elkaar te verbinden, door inwoners aan elkaar en …
Lees meer