KIESgroep

Een scheiding brengt spannende veranderingen met zich mee. Niet alleen voor de partners, maar zeker ook voor de kinderen. Bijvoorbeeld steeds één van de ouders missen, verhuizen of wennen aan een nieuwe partner of stiefbroers en –zussen. De KIESgroep helpt kinderen om te gaan met een scheiding.

Werkwijze

In de KIESgroep ontmoet jouw kind andere kinderen met gescheiden ouders. Door middel van creatieve spelvormen, opdrachten en kringgesprekken leren de kinderen praten over hun gevoelens en wat ze moeilijk vinden. Daarnaast horen ze hoe leeftijdsgenoten omgaan met de scheiding van hun ouders. Naast het gevoel dat zij niet de enige zijn in een scheidingssituatie, kunnen de kinderen elkaar steunen en tips geven. In de bijeenkomsten is aandacht voor onderwerpen die de kinderen zelf inbrengen.

Daarnaast komt aan de orde:

  • kennis maken met verschillende situaties van kinderen en echtscheiding en aandacht voor de eigen situatie
  • gevoel en gedrag, je kunnen uiten
  • omgaan met iets dat je moeilijk vindt
  • keuzes maken voor eigen houding en gedrag, voor jezelf denken
  • vertrouwen in anderen en zelfvertrouwen
  • oefenen van moeilijke gesprekken
  • bewust worden van eigen kwaliteiten en mogelijkheden

We werken volgens de landelijk erkende KIESmethode. Kijk voor meer informatie hierover op de website van Kies.

Voor wie?

Andes organiseert samen met de Gemeentelijke Gezondheidsdienst (GGD) KIESgroepen voor kinderen van gescheiden ouders van 8 tot en met 12 jaar en voor jongeren van 12 tot en met 16 jaar. Het is mogelijk om samen met een broer en/of zus deel te nemen. Hoe lang je als ouders gescheiden bent - net of al langere tijd - maakt niet uit.

Aanmelden

De KIESgroep bestaat uit acht bijeenkomsten. Bij genoeg aanmeldingen gaat een groep van start (minimaal twee KIESgroepen per jaar). Vooraf is een voorlichtingsavond voor de ouder(s). Hierin leggen we uit hoe kinderen een scheiding verwerken, hoe de groepsbijeenkomsten eruit zien en hoe je als ouder(s) je kinderen ondersteunt. Wil je jullie kind(eren) aanmelden? Dat kan door dit formulier in te vullen.

Kosten

Deelname aan de KIESgroep is gratis.

 

Contact

 Agenda

Op dit moment zijn er geen geplande activiteiten.

Overzicht

Meer informatie

Wil je meer informatie? Laat dan hieronder je gegevens achter. Wij nemen zo snel mogelijk contact met je op!