Coronavirus

Aangepaste dienstverlening Andes

Update 16-03-2021
In verband met het nieuwe coronavirus ziet de dienstverlening van Andes er op dit moment anders uit. De medewerkers van Andes werken zoveel mogelijk thuis, maar zijn op kantoor, of elders in de gemeente, als dit noodzakelijk is. Voor de vrijwilligers van Andes geldt dat zij geen huisbezoeken afleggen. Onze medewerkers zijn en blijven tijdens deze gedeeltelijke lockdown betrokken bij de inwoners van de gemeente Borger-Odoorn.

We bieden wel alternatieven aan, zoals bijvoorbeeld bellen in plaats van op huisbezoek gaan, videobellen in plaats van vergaderen en een wandeling buiten in plaats van een huisbezoek.

Juist in deze situatie willen wij iedereen zo goed mogelijk ondersteunen. Dit doen we niet alleen, maar samen met inwoners van onze gemeente. Wil jij ook een handje helpen (in de vorm van boodschappen doen, sociaal contact e.d.) of heb je hulp nodig? Laat het ons dan weten.
Je kunt telefonisch contact opnemen met Renee Schnakenberg: 06-51326201. Natuurlijk mag je ook een e-mail sturen: r.schnakenberg@andesborgerodoorn.nl. Wij bellen / e-mailen je zo snel mogelijk terug.

Voor de verschillende onderdelen van Andes geldt het volgende:
- De Ruilgoederenbank in Nieuw-Buinen is geopend op afspraak. De procedure is als volgt:

Afhalen?
Wil jij goederen en/of kleding afhalen? Neem dan telefonisch contact op met de Ruilgoederenbank : 06-83806189. Je geeft je bestelling door en de medewerkers gaan voor jou aan de slag! We maken direct een afhaal afspraak met jou. Zijn de opgehaalde goederen/kleding toch niet naar wens? Dan ruilen we het graag voor je om!

Inbreng?
Wil jij goederen en/of kleding inbrengen? Neem ook dat telefonisch contact met ons op: 06-863806189. We bespreken wat wij kunnen aannemen en maken direct een inbrengafspraak met jou.

COVID-19 maatregelen
Wij houden ons aan de COVID-19 maatregelen en de afhaalrichtlijnen: Zo dragen wij een mondkapje en houden 1,5 meter afstand. Het afhaal- en inbrengpunt is buiten bij de ingang van de RGB. Wij vragen je alleen te komen. Heb je klachten? Blijf dan thuis!


- De vrijwilligers van de Vervoederspoule rijden in alleen medisch noodzakelijke ritten. Denk hierbij aan ziekenhuisafspraken of vervoer naar een vaccinatielocatie. De vrijwilligers rijden geen inwoners die mogelijk COVID-19 hebben naar de teststraat.
- De vrijwilligers van de Vrijwillige Thuishulp, Taalmaatjes en Budgetmaatjes gaan niet op huisbezoek
- De inloopmomenten van Andes & VIP Borger-Odoorn op verschillende locaties in de gemeente vervallen tot nader orde
- De activiteiten van het Taalhuis die plaatsvinden in de bibliotheken vervallen door de sluiting van alle bibliotheken in Borger-Odoorn
- De overige dienstverlening van Andes gaat door op aangepaste wijze zodat we de richtlijnen van het RIVM volgen.

Aandacht voor iedereen

Onze zorg gaat nu vooral uit naar de inwoners die niet beschikken over een sterk netwerk en/of behoefte hebben aan contact. Ken of ben je iemand die hulp of een luisterend oor nodig heeft? Bel ons dan op 0591 - 58 55 54. Bel je voor iemand anders? Vraag die persoon of je zijn/haar gegevens aan ons door mag geven, dan nemen wij telefonisch contact op met deze inwoners om te kijken hoe we ze kunnen helpen.

Wat kunt u zelf doen?Nieuwe informatie

Zodra er nieuwe informatie beschikbaar is zullen we hier uiteraard over communiceren via deze websitepagina.

Vragen en antwoorden staan op de websites van de overheid en het RIVM

Rijksoverheid: Coronavirus COVID-19
RIVM: Verspreiding voorkomen

Overige vragen?

Bij overige vragen neem je contact op met het team Infectieziekten van de GGD bij jou in de buurt.

GGD Drenthe  (0592) 30 63 00

 

Contact

 Agenda

Op dit moment zijn er geen geplande activiteiten.

Overzicht

Meer informatie

Wil je meer informatie? Laat dan hieronder je gegevens achter. Wij nemen zo snel mogelijk contact met je op!