17 januari 2019 - 19:00 tot 22:00

Training 'Herkennen van en omgaan met kinderen met bijzonder gedrag'

Info:

Elk kind is uniek en elk kind heeft talenten en uitdagingen. Voor het ene kind zijn die groot en voor het andere kind zijn ze behapbaar. Als je als vrijwilliger werkt met kinderen, dan is het soms prettig wat handvaten te krijgen. 

In deze training gaan we het hebben over kinderen die druk gedrag laten zien, of teruggetrokken gedrag, of gedrag wat lijkt op paniek of onbegrip. We gaan het hebben over de mogelijke oorzaken van dit gedrag (ADHD, of Autisme Spectrum Stoornissen ook wel ASS). 

Je leert wat je als vrijwilliger kunt doen om een voor deze kinderen een prettigere sfeer neer te zetten en hen te helpen in hun uitdagingen. Of het kind nu in een groep zit, of dat je individueel met het kind werkt, beide situaties komen aan bod.  

In deze training is er volop ruimte voor eigen inbreng, het delen van ervaringen en het stellen van vragen.

(Heb je de training Herkennen van en omgaan met mensen met psychiatrische aandoeningen gevolgd, dan zullen er herhalingen voor je zijn tijdens deze training.)

Groepsgrootte        

Maximaal 15 deelnemers (vol=vol)

Voor wie                   

(Aspirant) vrijwilligers

Kosten                       

Gratis 

Waar & wanneer

De training wordt gegeven op donderdag 17 januari 2019, 19.00-22.00 uur. Locatie is: Wijkcentrum Angelslo, Statenweg 107, 7824 CW Emmen.

Inschrijven

Inschrijven voor de training kan t/m 10 januari 2019 via de website van  Vitaal Vrijwilligerswerk: www.vitaalvrijwilligerswerk.nl.

Meer informatie

Voor meer informatie kun je mailen aan info@vitaalvrijwilligerswerk.nl of bellen met 088-030 51 00 en vragen naar Rinette Timmerman.

Terug naar het overzicht

Entree:

€ 0,00